Møllebyen Litteraturfestival 2022

Unn Fahlstrøm

Unn Fahlstrøm (f. 1975) er billedkunstner og jobber med video, digitale trykk og tekstil. Hun arbeider innenfor en minimalistisk tradisjon som tar utgangspunkt i håndverksmessig disiplin og materialenes særegne egenskaper. Resultatet av denne prosessen er konstruksjoner som eksisterer innenfor et sett med regler, og innenfor betingelsene av et gitt materiale.

Hennes seneste prosjekt utforsker trådbaserte komposisjoner på strukket lerret. I store formater undersøker hun strukturer som praktiske problemstillinger.

 

Prosessuell utstillingHouse of Foundation (2021-2022)

House of Foundation har en 5-årig satsning hvor de gir kunstnere ett helt kalenderår som utstillingsperiode, en prosessuell ustilling. Unn Fahlstrøm er den første kunstneren som stiller ut innenfor dette formatet.

Utstillingsåret gir kunstneren og publikum en mulighet til fordypning, og oppmuntrer til en mer grundig formidling av en kunstnerisk praksis. Derfor har Fahlstrøm valgt å ikke bare å vise arbeider alene, men også i samarbeid med andre. Til dette formålet har hun invitert Kjell Bjørgeengen, Åse Ljones, Stein Rønning og Wenche Gulbrandsen. Skribentene Arve Kleiva og Inger Wold Lund er tilknyttet prosjektet

Fahlstrøm er utdannet ved Mølla kunstskole, John Cabot University i Roma, Universitetet i Oslo, Stockholms Universitet og Statens kunstakademi, og hun er Cand.mag. i historie, engelsk og kunsthistorie. Hun har figurert i et stort antall utstillinger, både separat og sammen med andre. Hun har hovedsakelig stilt ut i Norge, men også internasjonalt, i f.eks. Tyskland, Belgia, USA, Russland og India. Hun har også mottatt flere utmerkelser, som Oslo kunstforenings jubileumspris (2004), Høstutstillingsprisen (2005), Anders Jahre’s Kulturpris (2010) og Erling Stenersens legat (2010).

 

Foto: Mats Linder