Holmstrands hjemmeside

Radiointervju

Intervju i Sydsvenskan

JBAsommarportatt15

Leif Holmstrand

«När jag reser i Europa är det genom dörrar i mitt huvud kroppstransporten sker: överallt delar av Samma, överallt syskonskap och konfliktrik likhet. Jag måste fly ut ur detta till en plats där främlingsblivandet är helt och odelat, för att där äntligen utvärderas.»

Leif Holmstrand (født 1972 i Dals-Ed) er utdannet skulptør fra kunstskolen i Malmö, og bokdebuterte i 2002 med diktsamlingen Stekelgång. Siden den gang har han gitt ut 24 titler, både diktsamlinger og konseptuelle utgivelser, en håndfull av dem på Albert Bonniers Förlag.

Romanen Tjuvklyftan kom i 2013, og tidligere i år ble hans andre roman, Städer som inte är städer, møtt av svært gode anmeldelser i svensk presse. Som kunstner jobber Holmstrand med så vel strikkegarn som søpleposer, og har ofte performancer iført egenproduserte skulpturdrakter. Som språkarbeider er han både lyrisk og postmoderne, og i hans verden er ingen identitet eller verdensorden fastlåst eller naturgitt. Holmstrand er også aktiv som sanger og musiker, og under opplesningene er det multikunstneren i ham som trer fram. Forlaget H//O//F har tidligere gitt ut Asami Kannon: Avfallet (2014), og slipper i august 2015 Tjuvklyftan i norsk oversettelse.