Omtale på NRK.no

Omtale i Morgenbladet

sandra

Sandra Lillebø

Sandra Lillebø (født 1978) er kulturjournalist og kritiker, og skriver bl.a. for Klassekampen og Morgenbladet. Hun debuterte i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt, som opererer i et grenseland mellom hverdag og drøm, og mellom mors- og datteridentitet.

Hun har aldri bodd mer enn sju år på samme sted, og synes sjelden det er nødvendig å reise utenfor Europa. Siden midten av 1990-tallet har hun hatt et nært og konfliktfylt forhold til Frankrike, hvor hun blant annet har studert filosofi. I dag bor hun i Bergen med samboer, to barn og en uberegnelig katt.

«Det ligg ein medie- og samfunnskritisk impuls med eksistensielle overtonar i desse dikta … Sandra Lillebøs linjer og ordremser rører seg tilsynelatande utvunge over flatene, men i samband med andre linjer og dikt, språktypar og omveltingar oppstår etter mi meining ein kompleks komposisjon. Lillebø er ein poet som arbeider med språkformenes disiplinering og deira verknader, og under dette arbeidet oppstår også vene og oppsiktsvekkjande enkeltformuleringar og moglege vegar til alternative framstillingsformer»

– Sindre Ekrheim, Bergens Tidende