Intervju i CONST

Presentasjon hos Teg Publishing

Pernilla_B_Print_02-600x428

Pernilla Berglund

Pernilla Berglund (f. 1982 i Umeå) har studert ved forfatterskolen på Biskops-Arnö og ved Litterär Gestaltning i Göteborg, og debuterte i 2013 med diktsamlingen Tilltar som ble nominert til Borås Tidnings Debutantpris og kom ut i dansk oversettelse i 2014.

I 2015 fulgte hun opp med Fälla – som sin forgjenger utgitt på det anerkjente Luleå-forlaget Teg Publishing. Berglund er redaktør for det nordsvenske litteraturtidsskriftet Provins, og er dessuten involvert i det europeiske poesiprosjektet Versopolis (www.versopolis.com). Som poet opererer hun i det korte formatet, med en dempet tone og et geografisk følsomt blikk rettet mot smerte og tap, og mot språket selv. Selv har hun uttalt at hun søker å omformulere grunnlaget vi har for å snakke om ting som «virkelighet» og «sannhet».

Om Tilltar:

«[D]et kanske mest imponerande med denna debut är att jag inte kan hitta några svagare partier.» (Stig Larsson, Expressen)

Om Fälla:

Efter bara en handfull […] förtätade poetiska brytpunkter där gränssnittet mellan värld och upplevelse, ting och språk, upprättas och upphävs i en dialektisk dans av växande osäkerhet, blir Pernilla Berglunds andra diktsamling Fälla direkt hypnotisk.”

(Ragnar Strömberg, Göteborgs-Posten)