Møllebyen Litteraturfestival 2019

Blixa Bargeld & Teho Teardo

Møllebyen Litteraturfestival og Lyse Netter presenterer Blixa Bargeld og Teho Teardo på Verket Scene i Moss 24. august !

Blixa Bargeld ble født i Vest-Berlin i 1959. Han har en imponerende karriære. Som autodidakt er han virksom både som sanger, gitarist, låtskriver, komponist og regissør. Han var gitarist i Nick Cave and the Bad Seeds i mer enn 10 år og han er frontfigur for og grunnlegger av det innflytelsesrike eksperimentelle bandet Einstürzende Neubauten. Han er for tiden bosatt i San Francisco, Berlin and Beijing.

Teho Teardo er en italiensk musiker, komponist og lyddesigner bosatt i Roma. Han har blant annet skapt soundtrack for flere filmer av Oscarvinnende regissører som Paolo Sorrention og Gabriele Salvatores. Han har vunnet diverse priser for sin musikk, for eksempel Ennio Morricone-prisen og David Di Donatello-prisen.

Artistenes samarbeid startet i 2013 med albumet Still Smiling. Siden den gang har de utgitt ytterligere tre album, sist Nerissimo fra 2016 og EP-en Fall fra 2017. Ofte oppstår denne typen samarbeid i en spesifikk periode og har begrenset varighet, men det er ikke tilfellet her. Bargeld og Teardos samarbeid er resultatet av et spesielt bånd, både artistisk og personlig, ettersom de, med egne ord, gjenoppfinner deres relasjon for å utforske nye territorier.

 

Dørene åpner kl 21.00, Konsertstart: 22.00.

Billetter på Universe

Det ville legges ut egne dagspass for lørdagen noe senere, når det øvrige programmet også er på plass.

18. år

 

Les mer:

www.blixa-bargeld.com | www.tehoteardo.com | www.neubauten.org
www.lysenetter.com | www.mollebyenlitteratur.no | www.house-of-foundation.nowww.verketscener.no