Om festivalen

Møllebyen Litteraturfestival arrangeres for andre gang i Moss 12.-15. mai 2011. En vellykket pilot ble avholdt våren 2010. I mai strekker vi oss mot festivalens fulle potensiale i forhold til hva som hele tiden har vært våre målsetninger. Festivalen tar utgangspunkt i temaet «Krig og fred» og angriper temaet utifra et tverrfaglig og et tverrestetisk perspektiv. Slik sett er betegnelsen «litteraturfestival» ikke helt presis – vi gjør rom både for samtidskunst, scenekunst, musikk og film. Men fundamentet for festivalen er det skrevne og det uttalte ordet.

Vi har oppfordret samtlige deltakere til å produsere nytt materiale til festivalen. Bidragene samles i en pocketbok på ca. 400 sider som redigeres av Henning Karlbom og Agnar Lirhus. Denne laneres under festivalen og vil, gitt festivalens tverrestetiske ambisjoner, inneholde en mix av flere sjangre, perspektiver og ulike kunstformer.

Arbeidsgruppen bak festivalen består av Trine Gzyl, Jonny Halberg, Mari Kolsrud Hustoft, Henning Karlbom, Agnar Lirhus, Ingeborg Malterud og Martin M. Sørhaug. Sistnevnte og forfatteren og kritikeren Jonny Halberg er programansvarlige.

Festivalen arrangeres av House of Foundation og Moss Bibliotek. Av samarbeidspartnere kan vi nevne: Edition After Hand, Audiatur – Festival for ny poesi, Kvernhuset Eiendom AS, Moss Filmklubb, Ny Musikk Østfold, OCA – Office for Contemporary Anarchy, Punkt Ø Fylkesgalleriet Østfold og SpareBank1.

Kontakt

Adresse: Audiatur, Henrik Gerners gate 12, 1530 Moss, Norge

Telefon: +47 97064965

E-post: mlfest@audiatur.no

2011 © Møllebyen litteraturfestival   |   Nettstedet er utviklet av Reagens